Yleisesti lisätietoja ja vinkkejä liftausta varten läydät esimerkiksi seuraavilta englanninkielisiltä sivuilta: Hitchwiki.org, ja Hitchbase.com, sekä suomeksi Helsingin Sanomien Nyt-liitteen artikkelista ja Sissi Korhosen blogikirjoituksesta. Hämmentääkö kuskien käsimerkit? Tsekkaa tämä opas!

Muutamia Hitchball4000 -kilpailuun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia:

Kuka saa osallistua kilpailuun?

Kuka tahansa seikkailunhaluinen: opiskelija, työssäkäyvä, eläkeläinen, kokenut liftaaja, ensikertalainen.

Maksaako kilpailuun osallistuminen? Miksi?

Osallistumismaksu on 10€ per henkilö. Kilpailun kasvava osallistujamäärä vaatii myös isomman kisabudjetin (GPS-laitteet, ohjelmistot, kisaliivit ja palkinnot). Teemme paljon työtä sponsoreiden hankkimiseksi, mutta kyseinen tulovirta ei vielä valitettavasti riitä kattamaan kilpailun kaikkia kuluja. Lisäksi jokainen kilpailija saa kisaliivin muistokseen – mahtavista muistoista puhumattakaan!

Onko voittajajoukkue se, joka pääsee kauimmas lähtöpisteestä, eli Helsingistä?

Ei tänä vuonna. Tällä kertaa joukkueet keräävät pisteitä vierailemalla rasteilla ympäri Suomea ja naapurimaita. Voittajajoukkue on se, joka on lopuksi kerännyt eniten pisteitä.

Voiko kyytejä sopia etukäteen?

Ei, sillä seikkailumielisyys, sattumanvaraisuus ja ripaus onnea tekevät juuri tästä kilpailusta ainutlaatuisen.

Saako kisan aikana käyttää julkisia kulkuvälineitä?

Kisan aikana saa käyttää julkisia kulkuvälineitä ainoastaan pääkaupunkiseudulla (Helsinki-Espoo-Vantaa) tai muiden kaupunkien sisällä liikkumiseen. Ainoa poikkeus on siirryttäessä meriteitse paikasta toiseen (esimerkiksi Helsinki-Tallinna). Laivalla matkustaminen ei kuitenkaan ole liftaamista, joten lipusta tulee maksaa.

Saako julkisilla kulkuneuvoilla matkustaa, jos liftaa niiden kyytiin?

Ei.

Saako julkisilla kulkuneuvoilla saapua Helsinkiin, jos kisa-aika on jo loppunut?

Ei, ellette luovu kisasta.