Hitchball 4000 on Pohjois-Euroopan suurin liftauskilpailu, jossa tarkoituksena on liftata kahden hengen joukkueissa ynmpäri Suomea ja naapurimaita yhden viikonlopun aikana. Kilpailun tavoitteena on levittää liftaamisen iloa ja rikkoa yhteiskuntakuplia saamalla osallistujat tutustumaan paremmin erilaisiin todellisuuksiin, joissa suomalaiset elävät. Haluamme myös todistaa, että nyky-yhteiskunta on turvallinen ja että yritteliäisyys, ennakkoluulottomuus ja luottamus toiseen palkitsevat.

Tänä vuonna Hitchball 4000 järjestetään kuudetta kertaa ja uudistamme jälleen kilpailun formaattia. Kilpailijat lähtevät Helsingistä perjantaina 14.6. ja liftaavat kilpaa kohti vielä salaista olevaa määränpäätä, jossa he myös viettävät yhdessä iltaa. Osallistujat saavat valita vapaasti reittinsä, kunhan liftaavat muutaman eri vaikeustason rastin kautta. Kilpailun voittajat selviävät saapumisajan ja suoritettujen rastien perusteella. Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-paikannin, jonka avulla heidän etenemistään voidaan seurata Hitchballin nettisivuilla reaaliaikaisesti. Joukkueiden lähettämiä kuvia ja tilannepäivityksiä julkaistaan myös kisan edetessä. 

Etsi siis itsellesi matkakumppani, jonka kanssa astua yhdessä tuntemattomaan! Voittajajoukkue saa vuoden ajaksi kotiaan koristamaan Hitchball 4000 -pokaalin, johon kaiverretaan voittajajoukkueen nimi. Lisäksi yksi joukkue palkitaan “Spirit of Hitchball” -palkinnolla.

Hitchball 4000 järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2013 ja on sen jälkeen kasvanut tasaisesti 200 osallistujan tapahtumaksi. Kilpailu on todistanut uskomattomia suorituksia: kovimmat joukkueet ovat saavuttaneet vuosien varrella esimerkiksi Ivalon, Tukholman, Varsovan tai Norjan Nordkjosbotnin – ja ehtineet viikonlopun aikana takaisin Helsinkiin! Osallistujien palaute on ylittänyt järjestäjien odotukset täysin, sillä monet ovat jopa kutsuneet kilpailua “elämänsä mahtavimmaksi ja säväyttävimmäksi kokemukseksi“. Vuonna 2017 Hitchball 4000 oli osa virallista Suomi 100- juhlavuoden ohjelmaa ja lähetti klassikkopeli Afrikan Tähden inspiroimana osallistujat tutustumaan historiallisesti ja kulttuurisesti merkittäviin kohteisiin Suomessa ja naapurimaissa.

Hitch the road, Jack!