Hitchball 4000 on Pohjois-Euroopan suurin liftauskilpailu, jossa tarkoituksena on liftata kahden hengen joukkueissa pois Helsingistä ja takaisin yhden viikonlopun aikana. Kilpailun avulla halutaan osoittaa, että liftaus on toimiva ja turvallinen matkustuskeino Pohjois-Euroopassa. Yksi kilpailun päätavoitteista on myös edistää luottamusta, avoimuutta ja kestävää kehitystä.

Kilpailu järjestetään viidettä kertaa vuonna 2017, ja tällä kertaa se toteutetaan täysin uudenlaisella konseptilla Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Klassikkopeli Afrikan Tähden inspiroimana kilpailijat vierailevat historiallisesti ja kulttuurisesti merkittävissä kohteissa Suomessa ja naapurimaissa. Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-paikannin, jonka avulla heidän etenemistään voidaan seurata Hitchballin nettisivuilla reaaliaikaisesti. Joukkueiden lähettämiä kuvia ja tilannepäivityksiä julkaistaan myös kisan edetessä. Tänä vuonna Hitchball 4000 on myös osa virallista Suomi 100- juhlavuoden ohjelmaa!

Etsi siis itsellesi matkakumppani, jonka kanssa astua yhdessä tuntemattomaan! Voittajajoukkue saa vuoden ajaksi kotiaan koristamaan Hitchball 4000 -pokaalin, johon kaiverretaan voittajajoukkueen nimi. Lisäksi yksi joukkue palkitaan “Spirit of Hithcball” -palkinnolla.

Hitchball 4000 järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2013 ja on sen jälkeen kasvanut tasaisesti. Vuonna 2016 kilpailijoita oli jo yli 100. Osallistujien palaute on ylittänyt järjestäjien odotukset täysin, sillä monet ovat jopa kutsuneet kilpailua “elämänsä mahtavimmaksi ja säväyttävimmäksi kokemukseksi”. Vuonna 2016 voiton vei Tuhotiimi, ja muutkin joukkueet ylsivät uskomattomiin suorituksiin päästen esimerkiksi Ivaloon, Tukholmaan, Varsovaan ja Norjan Nordkjosbotniin saakka – ja ehtien vielä ajoissa takaisin Helsinkiin!

Valmistaudu vuosisadan seikkailuun!